Waarom wij jouw beste boek kunnen helpen bouwen

25 jaar in international print

meegewerkt aan +100 boeken

22 boeken uit eigen pen

Birgit Krols:

"Ik dacht dat ik een grote droom waarmaakte toen ik op mijn 23ste als tv-redactrice aan de slag ging en Londen mijn tijdelijke thuis mocht noemen. Even later keuvelde ik als filmjournaliste met Hollywoodsterren in vijfsterrensuites in LA, NY, Londen, Parijs en Texas. Toen ik hoofdredacteur werd van mijn eigen magazine, begon het me te dagen dat dromen de kracht hebben om te blijven groeien, en dat wij als mensen meegroeien. Een paar jaar later pende ik voor een internationale uitgeverij 20 koffietafelboeken bijeen. In 2017 werd ik Boekenbouwer en begon ik levens te veranderen, boek voor boek. Voor een vzw richtte ik een uitgeverij op en begeleidde ik boekentrajecten die tot 97 vrouwen per keer lieten groeien. Wat mij betreft staat er geen rem op dromen.

Ben jij klaar voor jouw boekendroom?"

Ilse Goos: "Tijdens mijn 12 jaar bij high-end drukkerij Blondé leerde ik elk aspect kennen van het drukproces en verloor ik mijn hart aan print. Voor Tectum Publishers en imprints leidde ik jaarlijks 50 internationale publicaties in goede banen in samenwerking met uitgeverijen als Schwarzkopf & Schwarzkopf, Edizioni Gribaudo en Insight Editions. Bij de Boekenbouwers hou ik de vinger aan de pols ivm printbeslissingen, planningen en deadlines, zodat het hele proces op rolletjes loopt en Birgit zich kan focussen op wat ze het liefst doet - creëren."

Wat ons inspireert, is de glans in de ogen van schrijvers wanneer we het 'onmogelijke' voor mekaar krijgen. Zoals bij kunstenaar Luk Van Soom, die tien jaar te horen kreeg dat zijn monografie met handvat en hoek af niet maakbaar was. Tot een van onze contacten in Slovenië ons verzekerde: "I don't know how to do it, but I'll get it done." Het resultaat was een reeks van 1.000 unieke kunstwerken, stuk voor stuk voorzien van een eigen vingerafdruk door een innovatief proces dat gebruik maakte van de grootste vijand van papier: water.

Waar wacht je nog op?

LEG VANDAAG HET FUNDAMENT VOOR JOUW BOEK