Wij zijn bezielde boekprofessionals die schrijvers, bedrijven en organisaties begeleiden bij het creëren, publiceren en in de markt zetten van boeken met impact.

Daarbij zetten wij alle kennis en contacten in die we hebben opgebouwd in de loop van 20 jaar in de internationale printwereld. En raken we nooit aan de financiële of intellectuele rechten van de auteur. Zo combineren we de pluspunten van de traditionele uitgeefindustrie met alle voordelen van self publishing.

Zo leren wij schrijvers onder meer:
- Waarom je geen uitgever nodig hebt om succesvol te publiceren en hoe een boek in eigen beheer je zelfs meer geld oplevert.
- Hoe je een boek maakt dat lezers grijpt met inhoud én vorm.
- Hoe je door slim te plannen risico's inperkt, efficiënter werkt en tijd/moeite/geld bespaart.
- Hoe je van je boek naast een visitekaartje ook een marketingtool maakt.

Birgit Krols: "Nog tijdens mijn studententijd maakte ik kennis met tv en radio, en even later vloog ik de wereld rond voor filminterviews. Na een tijdje aan het hoofd van stadsmagazine Zone03/, publiceerde ik bij Tectum Publishers een 20-tal wereldwijd verkochte boeken. In 2017 richtte ik de Boekenbouwer op en stampte ik voor WonderWijven een uitgeverij uit de grond.

In 2020 voelde de tijd rijp voor uitbreiding en riep ik de hulp in van ex-collega Ilse Goos. Dankzij onze jarenlange ervaring in boekenbouwen met focus op een ander vakgebied, vormen we een complementair team. Samen beschikken we over een ongeëvenaard netwerk van creatieve denkers en doeners."

Verder kennismaken via LinkedIn?

Ilse Goos: "Tijdens mijn 12 jaar bij de Antwerpse high-end drukkerij Blondé leerde ik elk aspect kennen van het drukproces en verloor ik mijn hart aan print. Voor Tectum Publishers en imprints leidde ik jaarlijks 50 internationale publicaties in goede banen in samenwerking met uitgeverijen als Schwarzkopf & Schwarzkopf, Edizioni Gribaudo en Insight Editions.

Bij de Boekenbouwers hou ik de vinger aan de pols ivm printbeslissingen, planningen en deadlines, zodat het hele proces op rolletjes loopt en Birgit zich kan focussen op wat ze het liefst doet - creëren."

Wat ons inspireert, is de glans in de ogen van schrijvers wanneer we het 'onmogelijke' voor mekaar krijgen. Zoals bij kunstenaar Luk Van Soom, die tien jaar te horen kreeg dat zijn monografie met handvat en hoek af niet maakbaar was. Tot een van onze contacten in Slovenië ons verzekerde: "I don't know how to do it, but I'll get it done." Het resultaat was een reeks van 1.000 unieke kunstwerken, stuk voor stuk voorzien van een eigen vingerafdruk door een innovatief proces dat gebruik maakte van de grootste vijand van papier: water.

Enkele van onze verwezenlijkingen:

Boekenportfolio van de Boekenbouwer

Waar wacht je nog op?

LEG VANDAAG HET FUNDAMENT VOOR JOUW BOEK